Avast Antivirus Free (2019)

Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus biedt volwaardige bescherming met een compleet anti virus pakket. Al je apparaten worden continu beschermd tegen virussen, rootkits en spyware. Avast is ook voorzien van een aparte mailscanner en een webschild voor als je aan het surfen bent. Avast Free Antivirus is een populaire gratis virusscanner.

Eén van de meest complete gratis virusscanners

Avast is één van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden. Ook de updates die het programma geeft zijn gratis. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware, virussen, Trojaanse paarden en spyware.

Inkomende en uitgaande mail wordt gescand

Avast heeft een mailschild, gedragsschild en een webschild om je pc te beschermen voor als je aan het mailen bent, inkomende en uitgaande mail wordt gescand of als je aan het surfen bent. Ook bevat de virusscanner een reputatieservice om bestanden te beoordelen via de cloud en een geharde modus voor extra bescherming.

Een extensie van de virusscanner is ook aanwezig, genaamd Online Security voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt pishing tegengegaan en bepaalde advertenties van advertentiebedrijven kunnen geblokkeerd worden.

Regelmatig zijn er updates beschikbaar om je computer up to date te houden. Avast Secure Browser is aanwezig om je te beschermen tijdens het internet bankieren. Ook voor je thuisnetwerk is er WiFi Inspector, deze test of je thuisnetwerk niet te kwetsbaar is.

Activatie vereist na 30 dagen

Na 30 dagen is er een gratis activatie vereist. Upgraden naar de betaalde versie is mogelijk, maar de gratis versie biedt meer dan voldoende mogelijkheden voor de gemiddelde pc gebruiker. In navolging van andere gratis virus apps heeft ook Avas Mobiele Security een gratis app uitgebracht voor Android.

Deze app beschikt ook over een anti diefstal functie, hiermee kun je een alarm laten afgaan als je telefoon is gestolen, alle gegevens op afstand kunt wissen en kunt zien waar het apparaat is.

Plaats een reactie